Click & See...

Menarik

12.10.11

Statistik Carian


Ngah boring-boring tak tau nak buat apa, so belek2 la kat nuffnang apa cerita terbaru. Usha2 kat carian, dapatlah keputusan kat bawah ni.


Minat betul orang nak cari bata upanya. hehehe.

Hati: Pas ni kena jadi arkitek kejap...hehehe... =)

Masalah Astro


Ramai pengguna Astro yang mengalami masalah ketika hujan turun, dimana tiada siaran atau siaran terganggu. Bermacam-macam jalan penyelesaian yang telah di lakukan pengguna mahupun syarikat Astro itu sendiri. Antara jalan penyelesaian yang telah dicari oleh pengguna Astro, adalah seperti di bawah.....




p/s: Boleh mencuba tapi kesan nya tidak pasti elok atau tidak... =)

Soup Buntut...

Amacam dengar nama ni? Ada rasa nak makan tak? Sup ni hanya boleh terdapat di Jakarta, Indonesia. Mungkin tidak boleh masuk Malaysia dengan menggunakan nama ini. Jom2...




p/s: Jangan risau, hanya di Jakarta yer... =)

Perhatian Kepada Pemandu LELAKI...!!!


p/s: Sentiasalah ingat papan tanda ini wahai kaum lelaki... =)

Vios Baru - 8 Seat...


Gempar baru-baru ini bahawa Toyota akan mengeluarkan kereta Vios terbaru dengan mempunyai 8 tempat duduk penumpang. Anda tidak perlu risau lagi sekiranya anda mempunyai ramai ahli keluarga selepas ini kerana Toyota telah mencipta satu kenderaan yang amat sesuai dengannya. Jom Tengok...







p/s: Jangan tiru aksi ini. Sorry yer. =)

Kenapa Ramai Chef Lelaki?


Ramai lelaki masa kini amat berminat menjadi chef atau pakar memasak. Tapi adakah kita tahu kenapa?Adakah mereka ini memang pakar dalam bab ini? Jawapannya, ada disini.



p/s: Ada sapa2 yang dah ada personal chef, take care of him... =)

Durian Bunga


Pernah anda mendengar nama durian ini? Durian ini makin terkenal sekarang di kalangan orang yang baru berjinak atau baru merasa buah ini. Buah durian ini amat penting kepada pendatang baru yang baru ingin memakan buah ini sebagai pemudah cara. Jom Usha...



Amacam, pas ni mesti ramai yang nak mencari buah durian bunga ini kan? Selamat Mencuba. =)

p/s: Kalau tak tahu nak buka buah durian, minta lah pertolongan pakar. Cian durian ni. =)

Ragam Manusia...


Macam-macam karenah manusia sekarang, mungkin kerana terlebih bijak ataupun memanfaatkan benda yang ada sekarang. Jom Sergah Diorang...


Pakailah topi keledar demi keselamatan anda & keluarga. Ada berani cuba? =)


Mengisi masa lapang yang terluang dengan aktiviti ini, yang mungkin tidak berapa nak berfaedah. Jangan tiru aksi ini, nyawa anda mungkin melayang. =)

p/s: Hanya sebagai tatapan, kalau nak buat aksi ini, sila dapatkan nasihat dari pakar jiwa anda dahulu. Terima Kasih. =)


Buah Pelik...




Apa yang terlintas difikiran anda selepas melihat buah ini?
  • Tak teringin nak makan?
  • Gelinya...
  • Lucah giler buah ni...
Apa jua pandangan anda, Jangan Biarkan Hidup Anda Diselubungi Kepelikan... =)

p/s: Sesiapa yang tahu nama buah ini, sila la bgtau yer, saya pun tak tahu gak...hehehe... =)

5.10.11

Perhiasan Duniawi...





Saya pelik dengan perempuan sekarang....
Sanggup menukar harta dunia hanya demi kesenangan dunia...
Tanpa memikirkan maruah, keluarga & agama...
Yang terlintas hanya kesenangan dunia dengan cara yang mudah...

Masih wujudkah wanita seperti Khadijah?
Sanggup menghabiskan harta dunia demi perjuangan agama...

Masih wujudkah wanita seperti Aisyah?
Sanggup korbankan keseronokan remaja demi mengejar akhirat & berbakti kepada agama...

Masih wujudkah wanita seperti Sumaiyyah?
Tidak gentar dengan ugutan dunia demi mempertahankan agama...

Dunia!!! Kau memang tempat ujian dari yang ESA...
Bisakah wanita mengharunginya...

Akhirat!!! Tak dapat lari manusia darinya...
Hidup buat selamanya di sana...


Wednesday 6...!!!




Hati: Macam-macam la perangai anak aku nie... =)

1.10.11

Ragam Anak-Anakku...

Diantara ragam-ragam anak-anakku yang membuatku terusik. Budak-budak sekarang, dah pandai. =)












Hati: Anak sendiri lambat lagi, anak patung pun boleh la... =)